VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Grad i otoci
Publikacija

Grad i otoci

Urednici: Tihomir Jukić, Kristina Perkov
Izdavač: Sveučilište u Zagrebu Arhitektonski fakultet, Sveučilište u ZadruMjesto izdanja: ZagrebGodina izdanja: 2019ISBN: 978-953-8042-51-5
Katedra za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu
Publikacija "Grad i otoci" prikazuje rezultate održane interdisciplinarne arhitektonsko-urbanističke radionice pod nazivom "Zadar – grad i otoci" (Zadar 2018.). Radionica se održala od 24. do 30. kolovoza 2018. u Zadru kao dio četverogodišnjeg projekta "Povijesna središta, suvremeni grad i održivi turizam". Organizatori i provoditelji interdisciplinarne arhitektonsko-urbanističke radionice su Sveučilište u Zagrebu, Arhitektonski fakultet i Sveučilište u Zadru, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti. Ostvarena je suradnja sa Zadarskim društvom arhitekata, Gradom Zadrom i Zadarskom županijom – Zavodom za prostorno uređenje Zadarske županije. U sklopu cjelovitog projekta ZADAR 2020., tijekom četverogodišnjeg razdoblja, ispitivanje područja Zadarske županije i Grada provodi se kroz četiri arhitektonsko-urbanističke radionice. "Zadar – grad i otoci" (Zadar 2018.) je jedna od njih, a trebala bi doprinijeti interdisciplinarnom promišljanju prostora istražujući odnose između grada i otoka u zadarskom arhipelagu.

Karta