VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Znanstveni simpozij o arhitektu Borisu Magašu - Zbornik radova
Publikacija

Znanstveni simpozij o arhitektu Borisu Magašu – Zbornik radova

Urednici: Ariana Štulhofer, Zvonimir Gerber
Izdavač: Udruga za zaštitu i razvoj kulturne i prirodne baštine Karlovca; Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Građevinski fakultet Sveučilišta u RijeciMjesto izdanja: Karlovac, Zagreb, RijekaGodina izdanja: 2016ISBN: 978-953-59033-0-7
Znanstveni simpozij o radu arhitekta Borisa Magaša održan je u karlovačkoj Gradskoj vijećnici 25. listopada 2014., gotovo na prvu godišnjicu smrti jedanog od najistaknutijih hrvatskih arhitekata 20. stoljeća. Simpozij je okupio niz uglednih predavača koji su istraživali autorov opsežni teorijski, arhitektonski i pedagoški rad. Njihova izlaganja, sakupljena u ovom zborniku, prikazuju heterogen kompendij znanstvenih, osobnih, analitičkih, objektivnih i subjektivnih uvida koji točkasto oslikavaju portret višestrukog autora i duha vremena u kojem je stvarao. Iako je zbornik podijeljen na tematska poglavlja o njegovoj teoriji, arhitekturi, podučavanju i planiranju, okupljeni oni dokazuju neophodno isprepletanje teorijskog i praktičnog, umjetničkog i inženjerskog, erudicije i predanosti u jedninstvenom opusu trajne i univerzalne vrijednosti.
Karta