VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Marin Duić (Zagreb, 1995.) nakon završene V. gimnazije (matematički smjer), završio studij arhitekture i urbanizma 2019. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te 2022. godine studij povijesti umjetnosti, modul konzervatorstvo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorski studij Arhitektura i urbanizam na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisuje 2020. godine.

Tijekom studija sudjeluje u nastavi kao demonstrator na više kolegija. Nakon diplome započinje suradnju u Zavodu za graditeljsko naslijeđe i u tvrtki Abstracto studio. Od ožujka 2021. godine zaposlen kao asistent na Katedri za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu.

Sudjeluje kao koautor ili suradnik na urbanističko-arhitektonskim natječajima (2 nagrade); autor je dva izvorna znanstvena rada i nekoliko prikaza; izlaže na međunarodnim konferencijama; sudjeluje na četiri međunarodne ljetne škole (Venecija, Zadar, Bruxelles, Beč) i nekoliko radionica. Jedan od voditelja podcasta Prednji plan u organizaciji Društva arhitekata Zagreba.

‘It is difficult to design a space that will not attract people. What is remarkable is how often this has been accomplished." ~ William H. Whyte’

Ostali članovi kabineta

Karta