VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Od 2023. izvanredna profesorica na Kabinetu za osnove arhitektonskog projektiranja Katedre za arhitektonsko projektiranje. Predaje kolegije Arhitektonsko projektiranje I i II, Radionica 2 Sport + i kolegij Struktura i prostor - Lekcije arhitekata 20. i 21. stoljeća. Mentorica je u izradi diplomskih radova.

Od 2013. do 2015. znanstveno se usavršavala na ETH Zürich, na Institutu GTA za povijest i teoriju arhitekture. U nastavi radi od 2004. do 2006. godine na ETH Zürich, od 2008. godine na AF u Zagrebu, a od 2021. do 2023. je, kao gostujući docent, izvodila nastavu na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku.

U praksi fokusirana na projekte društvenih zgrada. Iskustvo projektiranja sportskih objekata stekla kao glavni projektant i autor (s Matthiasom Kulstrunkom) Bazenskog kompleksa Svetice u Zagrebu.

Dobitnica je najviših državnih i stručnih nagrada u području arhitekture i urbanizma,
nagrada 'Vladimir Nazor' i 'Viktor Kovačić', obje za ostvarenje Bazenskog kompleksa Svetice u Zagrebu.

Autorica je postava ( s A.M.Bakić ) najveće retrospektivne putujuće izložbe Vojina Bakića, realizirane u organizaciji MSU Zagreb i nagrađene godišnjom nagradom Hrvatskog muzejskog društva.

Ovlaštena je arhitektica i članica Hrvatske i Švicarske (SIA ) komore arhitekata. Bila je članica uredništva časopisa 'Čovjek i prostor', članica organizacijskog odbora međunarodnih arhitektonskih konferencija ČIPtalks,. članica Povjerenstva za izdavanje zbornika 'Facta Architectonica', s M.Mrduljašem i T. Jaklenec, glavna urednica Godišnjaka AF u Zagrebu te glavna urednica hrvatskog prijevoda višestruko nagrađivane knjige 'Über Putz. Oberflächen entwickeln und realisieren'. O svom radu održala je niz predavanja u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Arhitektonsko obrazovanje stekla je diplomom Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu 2001. i diplomom švicarskog ETH Zurich 2006. godine.

Rođena je u Zagrebu 1977. godine.

Karta