VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
O žbuci. Razvoj i izvedba površina
Publikacija
O žbuci. Razvoj i izvedba površina
O žbuci. Razvoj i izvedba površina
O žbuci. Razvoj i izvedba površina

O žbuci. Razvoj i izvedba površina

Urednici: Vjera Bakić, Annette Spiro, Hartmut Göhler, Pinar Gönü
Izdavač: UPI - 2M PLUS d.o.o.; Arhitektonski fakultet Sveučilišta u ZagrebuMjesto izdanja: ZagrebGodina izdanja: 2013ISBN: 978-953-7703-18-9
UPI-2M Plus i zagrebački Arhitektonski fakultet u Zagrebu izdali su hrvatski prijevod knjige "O žbuci: Razvoj i izvedba površina". Izvorno objavljena na njemačkom jeziku 2012. godine, knjiga je zbirni prikaz rezultata istraživanja provedenih tijekom 2009. godine u sklopu istraživačkog projekta i seminarske radionice "Žbuka" na ETH Zürich, pod vodstvom Annette Spiro, profesorice arhitekture i konstrukcije s Katedre za arhitekturu. Preliminarni rezultati istraživanja prikazani su na istoimenoj izložbi održanoj na nekoliko lokacija diljem Europe, a u listopadu 2013. i na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu. Knjiga "O žbuci: Razvoj i izvedba površina" opsežno je djelo o svojstvima, pripremi, ekspresivnim mogućnostima i tehnikama izvedbe ručno i strojno spravljenih i izvedenih završnih žbuka. Koncipirana je kao iscrpna analiza 15 odabranih građevina na kojima se prikazuju nove i tradicionalne tehnike žbukanja. Odabrani primjeri razvrstani su u cjeline s obzirom na vrstu zidne konstrukcije – jednostruke zidne konstrukcije, ožbukane vanjske toplinske izolacije, dvostruke zidne konstrukcije i ventilirane zidne konstrukcije.
Karta