VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Doc. dr. sc. Rene Lisac, dipl. ing. arh. radi kao docent na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u Kabinetu za primjenu računala u Arhitekturi. Sudjeluje u znanstvenom radu na područjima arhitekture i urbanističkog i strateškog planiranja te zaštite nasljeđa. Uz njegov doktorski rad "Sustav smjernica za planiranje održivih sveučilišnih kampusa", njegovi istraživački interesi usmjereni su na planiranje održivog razvoja, razvoj ruralnih, planinskih i otočkih područja. Svoj daljnji interes pronalazi u istraživanju principa cjelovitog planiranja kao I mogućnosti provedbe u praksi: participativne i interdisciplinarne metode u arhitekturi i urbanizmu, posebno javnom prostoru. Sudjeluje u znanstveno-istraživačkim projektima fakulteta te na brojnim međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima. Objavljuje niz znanstvenih i stručnih članaka, poglavlja u knjigama te konzervatorskih studija, u svom stručnom radu sudjeluje u arhitektonskim i urbanističkim natječajima (9 nagrada) te je autor više izvedenih arhitektonskih projekata, radionica i izložbi.

Aktivan je u Društvu arhitekata Zagreba, gdje je djelovao kao predsjednik (2015-2017) i član upravnog odbora (2013-2015), te s Kristina Careva vodi inicijativu „Akupunktura grada“. Za radove Akupunkture grada na trnjanskoj Savici dobio je 2016. nagradu 20. salona arhitekture u Novom Sadu u kategoriji eksperiment u arhitekturi. OD 2015.- 2017. koordinira projekt revitalizacije javnih prostora grada Zagreba pod nazivom “Zagreb za mene”.

Karta