VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Doc. dr. sc. Kristina Careva, dipl. ing. arh. zaposlena je na Katedri za arhitektonsko projektiranje, u Kabinetu za primjenu računala u arhitekturi od 2004. godine, nakon što je dvije godine radila u arhitektonskim biroima u Hrvatskoj i Finskoj. Diplomirala je 2002., a doktorirala 2012. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu obranivši rad „Arhitektonski model prostora za interdisciplinarna istraživanja u umjetnosti i tehnologiji“ pod mentorstvom prof. dr.sc. Bojana Baletića.

U svom znanstvenom radu, primarno se bavi interdisciplinarnim djelovanjem i participativnim metodama u oblikovanju s ciljem postizanja socijalne održivosti. Objavljuje niz znanstvenih i stručnih članaka te elaborata. Jedan je od autora inicijative „Akupunktura grada“ koja kontinuirano djeluje od 2009. kroz interdisciplinarne i participativne radionice za što je 2016. godine dobila nagradu 20. Salona arhitekture u Novom Sadu u kategoriji eksperiment u arhitekturi.

Aktivno se bavi temom arhitekture i djece, te do sada izdaje dva priručnika za djecu osnovnoškolske dobi: „Prostor oko mene” 2014. godine (nagrada UIA Architecture & Children Golden Cubes i nominacija za nagradu 50. zagrebačkog salona) i „Lica zgrada: i život iza njih“ 2018. godine. Priručnik „Prostor oko mene“ 2021. godine objavljen je i na engleskom jeziku u online izdanju. Autorica je nekoliko realizacija te s uspjehom sudjeluje na arhitektonskim i urbanističkim natječajima na kojima do sada osvaja 13 nagrada.

Karta