VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Tamara Zaninović, mag.ing.arch. (rođ. Marić 1986.), završila je 2011. diplomski studij arhitekture i urbanizma na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pod mentorstvom prof.dr.sc. Bojane Bojanić Obad Šćitaroci. Od 2012. godine sudjeluje u nastavi urbanističkih kolegija na preddiplomskom i diplomskom studiju kao znanstveni novak/asistent pri Katedri za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu.
Sudjelovala je kao istraživač i doktorand na projektu 'Urbanizam naslijeđa / Heritage Urbanism' (HERU HRZZ 2032, 2014.-2018.) pod vodstvom akademika Mladen Obada Šćitarocija. Završila je doktorski studij u Beču na Tehničkom sveučilištu (TUW) s temom 'Streets as Heritage' pod mentorstvom prof.dr.sc. Richarda Stilesa.
Usavršavala se u Londonu (UCL, the Bartlett School of Architecture, SSL) gdje je 2016. pohađala kolegije vezane za teoriju i metodologiju sintakse prostora, mentori: dr.sc. Sam Griffiths i dr.sc. Garyfalia Palaiologou.
Aktivno sudjeluje u koautorstvu na međunarodnim i domaćim skupovima s temama: urbani pejsaž, naslijeđe ulica, prostori kretanja, sintaksa prostora, te je objavila četiri rada u koautorstvu u časopisu 'Prostor'. Radila je na 10 urbanističko-arhitektonskih natječaja kao koautorica i suradnica među kojima: Water Works, Brooklyn, 2012., prva nagrada; Adaptive City, Hammarö, Europan 12, 2013., počasno priznanje; FOI, Varaždin, 2013., četvrta nagrada; i Radeljević-libertas, Dubrovnik, 2012., šesta nagrada. Bila je suradnica u uredu NFO na idejnim projektima 'Crikvenica centar' i 'Senj centar'. Sudjelovala je u projektima Sekcije mladih DAZ-a: Zagrebački džepni vodič arhitekture i dvije radionice Akupunkture grada. Organizirala je međunarodne studentske ljetne škole u suradnji s asistentima ETH Zürich: 'Zagreb Rooms' (2014. u Zagrebu; publikacija i izložba Re:Public) i 'City as a Monument' (2015. u Motovunu).

‘Space is a hidden feature of movement and movement is a visible aspect of space. Rudolf Laban, Choreutics’

Ostali članovi kabineta

Karta