VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Miroslav Geng, dipl.ing.arh., rođen je u Zagrebu 1955. godine. Klasičnu gimnaziju pohađao je u Zagrebu i maturirao 1974. godine. Diplomirao je 1980. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Begovića. Od 1989. godine ima status slobodnog umjetnika. Bio je honorarni asistent na kolegijima Arhitektonske konstrukcije i fizika zgrada od 1981.–82., a od 1996. na kolegijima u grupi prof. Crnkovića, Arhitektonsko projektiranje 8 i 9. Voditelj je na kolegijima Studio 4 i Radionica arhitektonskog projektiranja 3, te mentor na Diplomskoj radionici. 2002. godine izabran je za docenta, a 2007. godine za izvanrednog profesora.
Od 2011. predstojnik je Katedre za arhitektonsko projektiranje.

Ostvario je niz stručnih projekata, realizacija značajnijih i većih arhitektonskih djela, uz uspješno sudjelovanje na nizu arhitektonskih natječaja. Svoje radove predstavio je na izložbama i Zagrebačkim salonima. Godine 2000. dobio je godišnju nagradu Vladimir Nazor za realizaciju dječjeg vrtića Vedri dani u Zagrebu, a 1999. godišnju nagradu arhitekata i Ministarstva graditeljstva Poljske za stambeni niz Orlowo (s arh. Dumenčićem i grupom poljskih arhitekata). 2008. godine realizirao je projekt garaže i uređenja Kvaternikovog trga u Zagrebu.

Karta