VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Rođen, 1953. god. u Zagrebu; diplomirao na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, 1978. god., mentor Prof.dr.sc. Stjepan Sablić. Magistrirao 1993. god. i doktorirao 2001. god. na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kod mentora Prof. dr.sc. Zvonimira Žagara. Teme Pneumatski jastuci – lagane krovne konstrukcije i Analize sigurnosti lijepljenih lameliranih nosača.
Zaposlen 1978. do 1980. u RO Montprodukt na projektiranju i izradi izvedbene radioničke dokumentacije čeličnih konstrukcija. Od 1980. do 2006. nastavnik (asistent ili viši asistent) i znanstvenik na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u području drvenih konstrukcija, predmeti Drvene konstrukcije I i II.
Od 2006. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na predmetima Nosive konstrukcje I ,II i III, te suradnja u Tehničkom studiju, te u S1, S3 i S4. Na diplomskom studiju nosite lj predmeta Metode i praksa nosivih konstrukcija u arhitekturi.
Tokom niza godina sudjelovao na 8 znanstvenih tema iz područja nosivih konstrukcija i biomehanike, pod vodstvom mentora Prof.dr.sc. Stjepana, Sablića, Prof.dr.sc. Zvonimira Žagara, Prof.dr.sc. Janka Hančevića, Prof. dr.sc. Vasilija Nikolića i Doc.dr.sc. Slavka Davile. Samostalno vodio istraživanja na znanstvenoj temi «Analize sigurnosti i unapređenje drvenih konstrukcija» od 2002. do 2006.
Sudjelovao na nizu znanstvenih skupova u zemlji i inozemstvu, a posebno na posljednjih 8 svjetskih konferencija o drvenim konstrukcijama (WCTE, World Conference on Timber Engineering).
Bavio se istraživanjima upotrebe traka od karbonskih niti (FRP ili CFK) za ojačanja drvenih konstrukcija. Bavi se numeričkim modeliranjem drvenih konstrukcija posebno analizama COSMOS/M programskom podrškom.
Surađivao je u časopisu DRVO gdje je pet godina pisao populacijske članke o drvu a posebno o lijepjenim lameliranim drvenim konstrukcijama, CLT-u i mostovima.
Član IABSE međunarodne organizacije za mostove i konstrukcije, HKAiG, DHGK, ovlašteni inženjer građevinarstva.
U području projektiranja drvenih konstrukcija sudjelovao na projektiranju preko 150 značajnih ili manje značajnih lameliranih drvenih konstrukcija u Hrvatskoj i inozemstvu.
Član je odbora za izradu novih propisa za drvene konstrukcije pri Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, te odbora za prihvaćanje novih normi Eurocode 5 pri HZN, kao i odbora za sve Eurokodove.
Bavi se projektiranjem drvenih konstrukcija kao i nadzorom izvedbe posebnih spregnutih konstrukcija u kombinaciji drvo-beton kao i laganih konstrukcija u kombinaciji drvo – PVC trevira. Također se bavi istraživanjima novih proizvoda za gradnju montažnih i polumontažnih građevinskih objekata od drva, te kompozita na bazi drva za brodogradnju.

Karta