VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Interijer odvjetničkog  ureda G, Zagreb
Stručni rad
Interijer odvjetničkog  ureda G, Zagreb
Interijer odvjetničkog  ureda G, Zagreb
Interijer odvjetničkog  ureda G, Zagreb
Interijer odvjetničkog  ureda G, Zagreb

Interijer odvjetničkog ureda G, Zagreb

Nino  Virag Autor: Nino Virag
Buduća namjena prostora predviđala je da se u njega smjesti odvjetnički ured i bilo je važno da se unutarnjim uređenjem kod budućih klijenata postigne osjećaj stabilnosti tvrtke te povjerenja i sigurnosti. Prostorne potrebe odvjetničkog ureda bile su: četiri ureda, soba za sastanke i arhiv. Jedan od ureda morao je biti dovoljno prostran za sastanke većeg broja ljudi. Prostor pravokutnog tlocrta s duljim fasadnim zidovima i površine 270 m2 sadržavao je ‘samo’ 6 stupova i obodne zidove. Takav slobodan prostor pokušalo se zadržati. Dani prostor nametnuo je rješenje središnjeg hodnika s radnim prostorima s lijeve i desne strane, uz prozore. Veći ured nalazi se na kraju hodnika i proteže se od fasade do fasade. Način rada odvjetničkog ureda zahtijevao je odvojene urede te ormare za spise uz svaki stol. Zato se na mjestima postojećih stupova nalaze ormari za spise koji dijele radne prostore. Kako bi se zadržao dojam slobodnog prostora, ormari su niži od visine stropa, prostori se dijele staklenim stijenama, a drveni strop kontinuirano prolazi kroz čitav prostor.

Izmedu stropnih lamela ‘skriveni’ su sprinkleri, lampe, zvučnici i ventilacija, a između njih prolaze staklene pregrade. Svi ormari izrađeni su po mjeri, sadrže otvorene police za pisače, telefone i slično, te se u njima nalaze upravljački paneli za svjetlo, zaštitu od sunca, zaštitu od pogleda i audiosustav. Na radnim stolovima tako ostaju samo računala i hrpe papira.
Karta