VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Karta

Kabinet za upravljanje projektima i organizaciju građenja

U svome djelovanju kabinet obuhvaća široku tematiku - od menadžmenta; poslova, postupaka i sudionika u procesu građenja; planiranja i organizacije građenja, kao primarnog područja, preko tehničko-tehnoloških komponenti koje se svladavaju unutar Tehničkog studija i Studija 4, do održivoga građenja i projektiranja zgrada za povremeni boravak u zdravstvu, kao najsloženijih zgrada u arhitekturi. Također se bavi arhitektonskom praksom, njenom strukturom i tehnologijom te arhitektonskom profesijom i obrazovanjem, kao i novim tehnikama življenja, novim tipovima zgrada i novim parametrima projektiranja.U nastavi se sagledavaju svi aspekti u procesu materijalizacije zgrade s ciljem svladavanje svih potrebnih znanja i vještina u cjelokupnom investicijskom ciklusu s naglaskom na integralnom pristupu u pripremi projekta i tehničko-tehnološkoj materijalizaciji zgrade.

Studenti stječu potrebna znanja za izradu predinvesticijskih studija, troškovnika građevinskih i obrtničkih radova, dokaznica i načina obračuna, izradu vremenskih i mrežnih planova, vođenje projekata, te praćenje i kontrolu radova. Svladavanje tehničko-tehnološkog aspekta kao ravnopravnog ostalima u procesu arhitektonskog projektiranja, kao i definiranje jasne relacije funkcionalnih, tehničkih i oblikovnih kriterija projektiranja - vrijednost je kojoj Kabinet teži.