VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Feđa Vukić

Feđa Vukić

Voditelj studija dizajna
Dr. sc., redoviti profesor

Biografija

Rođen u Zadru 1960. godine. Diplomirao povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zadru, 1984. Stručno se usavršavao tijekom 1994. i 1995. godine na The Wolfsonian Foundation Research Center / Florida International university, Miami Beach, USA. Doktorirao u znanstvenom području teorija dizajna na Univerzitetu u Ljubljani. Na Arhitektonskom fakultetu, Studiju dizajna u Zagrebu predaje od 1994. godine.

Aktivnosti u okviru struke:
Od 1990. do danas objavio veći broj studija i kritika u stručnim časopisima, kao i izvornih znanstvenih studija i radova u hrvatskoj i stranoj periodici. Također je objavio desetak knjiga na temu moderne arhitekture, dizajna i vizualnih komunikacija. Knjiga „Stoljeće hrvatskog dizajna" prevedena je 1997. godine i na engleski jezik, a prema knjizi bila je postavljena istoimena izložba u MGC „Klovićevi dvori". Urednik je knjige „Zagreb, modernost i grad" i zbornika „Od oblikovanja do dizajna", 2003. Autor znanstvenog istraživanja o povijesti oglašavanja u Hrvatskoj, koje je kao knjiga i izložba predstavljeno 2006. pod naslovom „Umjetnost uvjeravanja, Oglašavanje u Hrvatskoj 1835 - 2005". Koautor knjige „Croatian Design Now", s Victorom Margolinom 2008. Od kraja devedesetih istražuje identitete zajednica o kojoj temi objavljuje i znanstvene članke te knjigu „Grad kao identitetski sustav", 2013. Uredio zbornik „Savska 25, arheologija modernosti u prostoru Studentskog centra", 2004., a koji je objavljen 2014. Autor sveučilišnog udžbenika „Teorija i povijest dizajna – kritička antologija", 2012. i knjige „The Other Design History" 2015. Član uredništva znanstvenog časopisa Prostor. Advisory Board Member znanstvenog časopisa Journal of Design History.

Karta