VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN

Biografija

Anka Mišetić rođena je u Splitu 1964. Diplomirala je sociologiju, a potom i magistrirala, te doktorirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ima više od 20 godina radnog iskustva kao znanstvenica na Institutu za društvene znanosti Ivo Pilar i nastavnica na Sveučilištu u Zagrebu. Vodila je osam znanstveno-istraživačkih projekta na temu urbanog i prostornog razvoja i kvaltete života. Kao predstavnica Republike Hrvatske, od 2011. do danas aktivno sudjeluje u tri međunarodna projekta COST (European Cooperation in Science and Technology). Dobitnica je godišnje državne nagrade za znanost za 2004. godinu za društvene znanosti, za knjigu Gradski rituali.

Aktivnosti u okviru struke:
Objavila je dvije knjige i više od 50 znanstvenih radova iz područja urbane sociologije, sociologije kulture i socijalne ekologije. Članica je uredništva znanstvenog časopisa Društvena istraživanja. Članica Matičnog odbora za područje društvenih znanosti – polja politologije, sociologije, demografije, socijalne djelatnosti i sigurnosne i obrambene znanosti.

Karta