VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Mladen Orešić

Mladen Orešić

Redoviti profesor

Biografija

Rođen 1951. god. u Rabu, Hrvatska. Diplomirao i magistrirao na Visokoj školi za primjenjenu umjetnost u Beču na Odjelu za inustrijski dizajn (klasa prof. Hans Hollein). Profesionalnim radom najčešće obuhvaća područje namještaja i interijera gdje ostvaruje niz realizacija. Za radove izlagane na svim važnijim izložbama i sajmovima u regiji dobiva desetine nagrada. Pedagoškim radom bavi se od osnivanja Studija dizajna u Zagrebu 1989. god. kao profesor-mentor na kolegiju Projektiranje-industrijski dizajn. Mentor je oko 150 diplomskih radova iz područja industrijskog dizajna. Kao mentor dobitnik je mnogih nagrada među kojima i prestižne nagrade Red Dot, D&AD i IDEA gold award's Industrial Designers Society of America.

Aktivnosti u okviru struke:
Voditelj je mnogih projekata i suradnji Studija dizajna sa gospodarstvom kao „Dizajnom do brenda“, „Šest pogleda na sobu“ i „Dizajner i obrtnik“. Član je strukovnih udruga, a kao predsjednik Hrvatskog dizajnerskog društva pokreće Godišnje izložbe hrvatskog dizajna i izdavanje Godišnjaka hrvatskog dizajna. Sudjeluje u radu povjerenstava RH na izradi Strategija dizajna RH i Strategiji dizajna namještaja RH. Član je mnogih ocjenjivačkih sudova, organizacijskih odbora i uredništava strukovnih manifestacija i publikacija te sudjeluje na stručnim skupovima. Radovi su mu objavljeni u publikaciji Stoljeće hrvatskog dizajna autora F. Vukića i publikaciji Hrvatska umjetnost autora M. Pelca.

Karta