VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Wolfgang Tschapeller, predavanje u suradnji s Oris kućom arhitekture
Aktualnost

Wolfgang Tschapeller, predavanje u suradnji s Oris kućom arhitekture

Pozivamo vas na predavanje Wolfganga Tschapellera koje će se, na dan zatvaranja njegove izložbe u Oris kući arhitekture, održati na Arhitektonskom fakultetu 31. kolovoza u 19 h.

27. kolovoza 2017.

Wolfgang Tschapeller je arhitekt koji radu u Beču. Rođen je u Dölsachu u istočnom Tirolu, u početku se školovao za stolara, a arhitekturu studirao na Sveučilištu primijenjenih umjetnosti u Beču i na Sveučilištu Cornell u Ithaci, država New York. Wolfgang Tschapeller je kao gostujući profesor predavao na Sveučilištu Cornell u Ithaci, na Sveučilištu umjetnosti i dizajna u Linzu te Državnom sveučilištu New Yorka u Buffalu, kao i na drugim akademskim ustanovama. 2004./2005. bio je McHale stipendist na Državnom sveučilištu New Yorka u Buffalu. Od 2005. je profesor arhitekture na Akademiji likovnih umjetnosti u Beču, a od 2012. voditelj Instituta za umjetnost i arhitekturu.

Karta