VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Stručni skup ZEB - Zero Emission Buildings
Aktualnost

Stručni skup ZEB – Zero Emission Buildings

20. veljače 2023.

Stručni skup ZEB / Zero Emission Buildings u organizaciji Arhitektonskog fakulteta i Klastera za energetsku učinkovitost i održivost u zgradarstvu - nZEB.hr je održan 16.2.2023. u velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta te se mogao pratiti i putem live streaminga. Organizatori skupa i voditelj aktivnosti prof. dr. sc. Zoran Veršić sedmu godinu zaredom nastavljaju rad na edukaciji, promicanju znanosti i inovacija te unapređenju stanja tehnike, proizvoda, materijala i usluga poveznih s energetskom učinkovitosti i održivosti u zgradarstvu, obnove zgrada uz povećanje sigurnosti, poboljšanja ugodnosti i zdravstvene kvalitete unutarnjih prostora kao i s aktualnim temama zelene urbane obnove i dekarbonizacije zgrada do 2050. godine.

Skup organiziran u sklopu aktivnosti Stručnog usavršavanja AF-a je obuhvatio temu ZEB-a, mjere i tehnička rješenja za projektiranje, obnovu i izgradnju novih zgrada koja uz energetsku učinkovitost osiguravaju zgrade s nultom emisijom stakleničkih plinova (ZEB) te sigurne zgrade s visokom kvalitetom ugodnosti za život i rad. Predstavljena je i Strategija zelene urbane obnove kao i metode za procjenu održivosti zgrada u cjeloživotnom vijeku.

Više je informacija moguće pronaći na poveznici.

Karta