HR / EN
Našim studentima, nastavnicima i zaposlenicima Arhitektonskog fakulteta...
Aktualnost

Našim studentima, nastavnicima i zaposlenicima Arhitektonskog fakulteta...

Našim studentima, nastavnicima i zaposlenicima Arhitektonskog fakulteta,

Uz misao da ste u ovim teškim trenucima svi dobro, zdravo i na sigurnom, da vam potresi nisu nanijeli štetu te da nisu unijeli nemir vama i vašim najbližima – želimo mirnu, sretnu i uspješnu Novu Godinu. Neka Nova Godina donese zdravlje u svakom danu, uspjeh u svim projektima, radost u svakodnevnim susretima s prijateljima, kolegama i studentima, te snagu da se hrabro nosimo sa svim izazovima koji nas okružuju. Neka odraz Stare Godine bude poticaj da u izazovima usvojimo pozitivne promjene i zajedno izgradimo bolje u Novoj Godini.

Na samom kraju 2020. godine, Katedra za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu dodijelila je nagrade za najbolje studentske radove vježbovnih kolegija u akademskoj godini 2019./2020. Objavom e-publikacije Pregled studentskih radova vježbovnih kolegija 2019./2020., Katedra pruža podršku u radu svim nastavnicima i studentima Arhitektonskog fakulteta te daje poticaj za što uspješniju akademsku godinu 2020./2021.

Studentski radovi vježbovnih kolegija rezultat su rada nastavnika Katedre i studenata, te prikaz postignutog uspjeha u akademskoj godini 2019./2020. U 2020. godini obilježavamo 85 godina izobrazbe urbanizma na Sveučilištu u Zagrebu, a time i na Arhitektonskom fakultetu. To je godina koja je donijela mnoštvo izazova u provođenju svih aktivnosti Katedre i Fakulteta – te je prepoznata kao priliku za pogled unazad, na naslijeđe urbanističke izobrazbe na Katedri, ali i kao priliku za pogled unaprijed, na nove pristupe i ideje.

Nužnost rada na daljinu, izazov je u akademskoj godini 2020./2021., no istovremeno poticaj i prilika za uvođenje novina u rad Arhitektonskog fakulteta i Sveučilišta. To je i prilika za održavanje on-line izložbi, koje donose vidljivost i pristup svih zainteresiranih i izvan Fakulteta, ali i trajniju dostupnost prezentiranih studentskih radova.

Predstavljeni izbor studentskih radova u akademskoj godini 2019./2020., pregled je zadataka, rada i postignutih rezultata na svim vježbovnim kolegijima Katedre, te istodobno prikaz razvoja urbanističke misli na Studiju Arhitekture i urbanizma. Time se potiče cjelovito promišljanje prostora i promiče sve što želimo prenijeti na studente, ali i na struku i na sve one koji na bilo koji način sudjeluju u uređenju gradova, naselja i krajolika.

 

Najbolje želje,

Katedra za urbanizam, prostorno planiranje i pejsažnu arhitekturu

 

Pregled studentskih radova vježbovnih kolegija 2019./2020. možete pogledati na poveznici.

Karta