Kongres
Aktualnost

Kongres "Održiva arhitektura – energetska efikasnost", Beograd, 5.-7.10.

26. rujna 2018.

Drugi međunarodni kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST će se održati 6. i 7. listopada 2018. godine, u Jugoslovenskoj kinoteci, u Beogradu, u organizaciji Udruženja EKOKULT+, Magazina za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, i Arhitektonskog fakulteta u Beogradu. Suorganizatori su Arhitektonski fakultet u Podgorici Univerziteta Crne Gore i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. 

Ovaj skup okuplja priznate arhitekte koji će kroz predavanja, radionice i izložbu prenijeti svoja iskustva arhitektima, stručnjacima iz srodnih područja, dizajnerima, kao i studentima i doktorandima.

Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, suvremenih tehnologija i sustava građenja.

Predavači su Marco Casagrande, Milan Tomac, Karen McEvoy, Sinus Lynge, Karen McEvoy, Jovan Mitrović, Benjamin Krick, Davor Mateković, Robert Konieczny, Alexandros Vaitsos.

Radionice koje se odvijaju za trajanja kongresa vode Marco Casagrande (6.10.) i Karen McEvoy (7.10.), a studenti imaju popust na kotizacije. Više informacija o programu, predavačima te registraciji može se naći na http://www.congress-saee.com/

Karta