HR / EN
Harriet Harriss: Radical and Resilient Pedagogies, 18.12. u 18:30
Aktualnost

Harriet Harriss: Radical and Resilient Pedagogies, 18.12. u 18:30

15. prosinca 2018.

Za kraj godine vas pozivamo na predavanje „Radical and Resilient Pedagogies“ koje će se održati u utorak, 18.12., u 18:30, u predavaonici 317.
Dr. Harriet Harriss (RIBA, PFHEA) je arhitektica i voditeljica poslijediplomskog programa arhitekture na Royal College of Art u Londonu. U nastavničkom radu, istraživanju i pisanju usmjerena je na prijelomne pedagoške modele u arhitektonskom obrazovanju, o čemu je objavila knjigu „Radical Pedagogies: Architectural Education & the British Tradition“ (RIBA, 2015). Knjiga koju je objavila godinu kasnije, „A Gendered Profession“ (RIBA, 2016) govori o potrebi otvaranja ravnopravne participacije u struci kako bi ona bila onoliko raznolika koliko i društvo kojem služi. Za svoj je nastavnički rad osvojila brojne nagrade i stipendije. Prije prijelaza u RCA, vodila je MArch program na Oxford Brookesu. Od 2018-2020. predsjeda ocjenjivačkim sudom RIBA Dissertation medal.
U predavanju govori o motivima radikalnih pedagoških modela u arhitektonskom obrazovanju, promatrajući ih iz perspektive prijelaza iz tradicionalnih u suvremene oblike prakse.

Karta