VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Fosco Lucarelli, predavanje i predstavljanje radionice 'The Embodied Memory'
Aktualnost

Fosco Lucarelli, predavanje i predstavljanje radionice 'The Embodied Memory'

26. listopada 2018.


Na Arhitektonskom fakultetu od 23.-27.10. gostuje Fosco Lucarelli, talijanski arhitekt (diplomirao na Roma Tre i ETSAM u Madridu) koji djeluje u Parizu te je predavao na École d'architecture de la ville et des territoires in Marne-La-Vallée, École Polytechnique Fédérale in Lausanne, UIC u Chicagu te gostovao na niz drugih. S Mariabrunom Fabrizi je utemeljio utjecajni online-časopis i vizualni atlas Socks (socks-studio.com) te arhitektonsku praksu Microcities (microcities.net).

O svom će radu održati predavanje 26.10. u 18:30 u predavaonici 317, nakon čega će biti predstavljeni rezultati radionice "The Embodied Memory" koju je s 15 studenata AF Zagreb održao tijekom tjedna. 

Radionica "The Embodied Memory" istražuje utjecaj suvremenog medijskog krajolika na proizvodnju prostora, kako u njegovim fizičkim tako i u nematerijalnim dimenzijama. Glavni predmet istraživanja je 'arhiv', opipljiv odnosno nematerijalan repozitorij uređenog sustava tekstualnih i vizualnih dokumenata koji su temelj novih povijesti.
Radionica istražuje kognitivni utjecaj novih oblika pohranjivanja, sakupljanja i proizvodnje znanja, te će otvoriti pitanje njihovih neočekivanih utjecaja na suvremenu produkciju prostora.

Karta