VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Gunnar Hartmann: Integrative Urban Design, predavanje 23.4. u 13
Aktualnost

Gunnar Hartmann: Integrative Urban Design, predavanje 23.4. u 13

19. April 2018.

Pozivamo vas na predavanje njemačkog arhitekta Gunnara Hartmanna koje će se održati 23.4. u 13 sati u predavaonici 317.

Suočeni sa sve jasnijim manifestacijama posljedica povezanosti svih elemenata naše okoline, od naših tijela i okoliša do sociopolitičkog ponašanja, moramo širiti područje našeg djelovanja i pristup kojim adresiramo krizne situacije. Preusmjerenje projektiranja ka onome koje se bavi posljedicama zamućuje granice između poljoprivrede, gradnje, energije, zdravstva, industrije, korištenja zemljišta, politika, iskorištavanja resursa, transporta, otpada itd.

 

Gunnar Hartmann je arhitekt koji vodi berlinski Instut za integrativni dizajn New Dialogues. Studirao je umjetnost na University of Wisconsin (BFA), arhitekturu (MArch) na Rice University, te kulturologiju (PhD) na Katedri za povijest i teoriju kulture na sveučilištu Humboldt u Berlinu. Od 2001. predaje u Sjedinjenim državama, Švicarskoj, Njemačkoj i Makedoniji, bio je profesor na College of Architecture pri University of Minnesota, ravnatelj master programa Instituta za arhitketuru u Churu u Švicarskoj, gostujući profesor na DIA Architecture School u Dessau te je gostujući profesor na Sveučilištu sv. Ćirila i Metoda u Skopju. Član je Klastera izvrsnosti »Image Knowledge Gestaltung« na Humboldtu. Od 2016. surađuje na knjigama i izložbama u organizaciji Njemačke agencije za zaštitu okoliša (UBA).

 

Na slici: Zaštita i revitalizacija obalnog područja otoka Krapnja, diplomski rad Ivana Haimana, 2017.

Karta