VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Karta

Zavodi Arhitektonskog fakulteta

Zavodi za stručnu djelatnost

Godine 1937. na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu osnovan je Zavod za građevne konstrukcije putem kojega su se ugovarali arhitektonski projekti, a uz supotpis ovlaštene tvrtke. U provedbi je to značilo da je svaki ugovor bio ovjeren s dva žiga - žigom Zavoda za građevne konstrukcije i žigom ovlaštene projektne tvrtke. Taj je zavod omogućivao zaposlenicima Fakulteta da sudjeluju u stručnom radu. Zavod je pod tim imenom djelovao do 1963. godine, kada je osnovan Zavod za investicijsko-tehničku dokumentaciju, poslije preimenovan u Zavod za arhitektonsku tehničku dokumentaciju.

 

Zavod za istraživanje

Istraživačke aktivnosti  danas zahtijevaju kompleksnu logističku podršku, posebno u segmentu projekata financiranih iz europskih fondova i međunarodnih mreža. U svrhu objedinjavanja i administrativne podrške takvim aktivnostima 2017. je osnovan Zavod za istraživanje, razvoj i inovacije kao samostalna jedinica Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja provodi istraživačke projekte u arhitekturi, urbanizmu i srodnim područjima, te razvojne projekte.