VAŽNA OBAVIJEST - PRIVREMENA ADRESA: ZBOG CJELOVITE OBNOVE ZGRADE NA ADRESI KAČIĆEVA 26, ARHITEKTONSKI FAKULTET ĆE U NAREDNOM RAZDOBLJU RADITI NA ADRESI HONDLOVA 2/1.
HR / EN
Karta

Studij dizajna

Studij dizajna formiran je 1989. pri Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao interfakultetski i interdisciplinarni studij. Od uvođenja "bolonjskog" sustava 2005., Studij dizajna izvodi preddiplomski i diplomski studij dizajna. Studijski program obuhvaća dva osnovna usmjerenja: industrijski dizajn i dizajn vizualnih komunikacija. Studij je u umjetničkom području i interdisciplinaran u pristupu, kroz povezivanje umjetničke sinteze s kritičkom analizom i uvidima iz različitih područja znanosti. Dosada su na Studiju dizajna diplomirala 944 studenta, od čega na dodiplomskom studiju 536 studenta, na preddiplomskom studiju 251 student, a na diplomskom studiju njih 157.

Studij dizajna educira odgovorne i etički proaktivne kreativne profesionalce koji su osposobljeni projektirati predmete, sustave predmeta, vizualne komunikacije u analognom i digitalnom tehničkom okruženju. Alumni Studija dizajna danas čine osnovu profesije u Hrvatskoj a svojim kreativnom radom utjecali su izrazito na društveni i kulturni ambijent u lokalnoj sredini, što je potvrđeno i brojnim nagradama, u zemlji i u inozemstvu. Studij dizajna nudi programe u području industrijski dizajn i dizajn vizualnih komunikacija na preddiplomskom i diplomskom studiju.

 

Web-stranica Studija dizajna